Logo VWC Overbetuwe

Voor vrijwilligers

Account vrijwilligers aanmaken

Om op de klussen in de vacaturebank te kunnen reageren, heb je een account nodig. Zo kunnen organisaties contact met jou opnemen als je reageert op een vrijwilligersvacature. Ook kun je met je account jouw favoriete klussen opslaan, een zoekprofiel aanmaken en overzichtelijk zien op welke klussen je hebt gereageerd.

Ontdek jouw vrijwilligerswerk

Wil je graag het verschil maken, maar weet je nog niet hoe of wat? Ontdek met deze test van NL voorelkaar welke impact type je bent, welk vrijwilligerswerk daarbij past én welke activiteiten er nu in jouw buurt zijn die hierbij passen.

Vrijwilligerstest

Wat voor een vrijwilliger ben jij? Een korte test (van VWC Amsterdam) voor iedereen die erover denkt om vrijwilligerswerk te gaan doen. Binnen één minuut weet je wat voor vrijwilliger jij bent en wat bij jou past

Vrijwilligerswerk en verzekering

Het is belangrijk dat je tijdens het vrijwilligerswerk verzekerd bent. Iedereen die in de gemeente Overbetuwe vrijwilligerswerk doet bij een vereniging, stichting of organisatie is automatisch gratis verzekerd via de VNG Vrijwilligersverzekering. U hoeft zich dus niet aan te melden voor deze verzekering.

Vrijwilligerswerk en een uitkering

Het UWV beoordeelt altijd of het werk dat je gaat doen vrijwilligerswerk is. Geef het daarom altijd aan hen door als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Je geeft dit door met het formulier ‘Toestemming vragen voor vrijwilligerswerk met behoud van uw WW-uitkering’.

Praktische informatie

Doe mee

Disclaimer

Adres

Bereikbaarheid en contact

Wil je contact met het Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe maak dan een afspraak of mail naar vspoverbetuwe@fortewelzijn.nl of bel. 085- 040 60 66.

Vrijwilligerswerk Gelderland

wij zijn onderdeel van vrijwilligerswerk gelderland. Samen met 8 andere organisaties helpen wij de omgeving.

bekijk alle organisaties →