Logo VWC Overbetuwe

Vrijwilligers

Als vrijwilliger

kan je op de vacatures met en zonder account reageren. Wanneer je een persoonlijk vrijwilligersaccount hebt, kun je jouw favoriete klussen opslaan, een zoekprofiel aanmaken en overzichtelijk zien op welke klussen je hebt gereageerd. De vacaturebank heeft handige filters. Kies bij ‘Categorie’ of 'Activiteit' de activiteit die jij graag doet. Word je blij van ouderen of vind je het zo fijn om iemand met een beperking een mooie dag te bezorgen? Zoek dan op de doelgroep die jou ligt. Je kan ook filters met elkaar combineren.

Kennisbank

Kennisbank

Als vrijwilliger is het belangrijk te weten dat vrijwilligerswerk met een uitkering mogelijk is, maar aan bepaalde voorwaarden gebonden is. Daarnaast heb je rechten als vrijwilliger, en organisaties kunnen vrijwilligers vergoeden voor onkosten tot bepaalde bedragen zonder belastingafdracht.

Trainingen

Trainingen

Via het Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe kun je interessante en leerzame trainingen volgen. Daag jezelf uit, ontwikkel nieuwe vaardigheden.

Vrijwilligersverzekering gemeente Overbetuwe

Vrijwilligersverzekering gemeente Overbetuwe

Goed om te weten dat je als vrijwilliger verzekerd bent. Dit kan zijn via je eigen verzekering, of via de verzekering van de organisatie waarvoor je werkt. Is dit niet het geval? Dan is er de collectieve verzekering van de gemeente Overbetuwe voor vrijwilligerswerk. Deze verzekering is er voor Overbetuwse vrijwilligers die in georganiseerd verband vrijwilligerswerk doen.